Odbor povjerilaca prijedorskog ribnjaka „Saničani“ u stečaju predložiće Skupštini povjerilaca da donese odluku o prodaji preduzeća kao pravnog lica, kazao je za CAPITAL stečajni upravnik Mirko Mačeta.

Skupština povjerilaca će donijeti odluku o prodaji kao i uslovima prodaje“, kazao je o i rekao da je procijenjena vrijednost ribnjaka 4,9 miliona KM.

On je potvrdio ranije pisanje CAPITAL-a da je Vlada Srpske potencijalni kupac.

Bilo je govora da će to kupiti Vlada Republike Srpske, oni su zainteresovasni“, rekao je Marčeta.

Podsjećamo, gradonačelnik Prijedora je u maju prošle godine za naš portal otkrio da je sa Vladom održan nezvanični sastanak na kojem je dobio obećanje da će, nakon što se izvrši procjena vrijednosti, Vlada otkupiti ribnjak i predati na upravljanje Prijedoru.

Stečaj u ovom ribnjaku, iz kojeg se nekada godišnje izlovljavalo i po 1.500 tona ribe, otvoren je u martu 2021. godine, na prijedlog Pravobranilaštva Srpske.

Preduzeće je upropastio biznismen Radojica Ratkovac koji je njegov većinski vlasnik, a protiv kojeg je Okružno javno tužilaštvo Prijedor u februaru prošle godine podiglo optužnicu za krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.