Na terenima Tenis klub ” Dr Mladen Stojanović” otvoren je 7. Bijeli turnir pod sloganom “Svi u bijelom kao nekad “.

Ovu jedinstvenu revijalnu sportsku manifestaciju u slavu bijelog sporta otvorio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je učesnicima poželio prijatan boravak u gradu te istakao da broj učesnika turnira, a posebno gostiju iz regije govori o prepoznatljivosti turnira.
” To dovoljno govori i o teniskom klubu , o ljudima koji vode klub da su cijenjeni kao i ovaj turnir po kojem smo prepoznati”, rekao je Javor.
On je pohvalio rukovodostvo TK ” Dr Mladen Stojanović” kao ljude koji čine sve što mogu, da ovaj sport opstane u gradu i da ga unaprijede kao i da je značajna saradnja sa Gradskom upravom.
“Mi smo podržali organizaciju ovog turnira, potom Fjučers turnira koji se održava u maju u okviru Dana grada, kao i besplatnu školu tenisa prvi put ove godine, koja je trajala dva mjeseca u okviru Prijedorskog ljeta i želimo da nastavimo tu tradiciju i predvidimo dodatna finansijska sredstva da bi opstala”, istakao je Javor.
On je dodao da je Grad izdvojio sredstva za rekonstrukciju tribina na teniskom terenu kluba.
Predsjednik TK ” Dr Mladen Stojanović ” Goran Nović izjavio je novinarima da je bijeli turnir osmišljen kao nastojanje da se obilježi preko stotinu godina dolaska tenisa u Prijedor, podsjetivši da je klub prošle godine obilježio 90 godina postojanja.
” Imamo tradicionalne prijatelje, ljude koji iz godine u godinu dolaze, taj krug se širi, što nam je jako važno, očekujemo između 60 i 70 učesnika iz Austrije, Hrvatske, Srbije i BiH , prijatelje iz klubova koje mi posjećujemo i sa kojima proslavljamo zajedničke datume”, rekao je Nović.
Specifičnost turnira je da se održava u bijeloj opremi i sa drvenim reketima, onako kako se nekada igrao tenis . Pored pehara najboljima, mada rezultat nije u prvom planu , na kraju turnira biće dodijeljene i nagrade za najbolje obučene tenisere i teniserke u bijelom.
Pokrovitelj turnira je grad Prijedor, a turnir podržava i veći broj sponzora.