Lažno prikupljanje novca za pomoć bebi koja je preživjela masakr u Gradačcu, oglasilo se udruženje “Zemlja djece” iz BiH.

Nakon trostrukog ubistva u Gradačcu, koje je počinio Nermin Sulejmanović, društvenim mrežama šire se lažni apeli za pomoć bebi koja je preživjela njegov krvavi pir. Sulejmanović je ubio bivšu partnerku, a potom i oca i sina, da bi nakon masakra prenošenog uživo na Internetu izvršio samoubistvo.

Sada se mrežama šire lažni apeli ljudima dobrog srca za navodnu pomoć oko liječenja bebe N.H, zbog čega se oglasilo Udruženje “Zemlja djece” iz BiH i saopštilo da je u pitanju prevara, prenosi Mondo.

“Obavještavamo javnost da je naša organizacija preduzela određene mjere kako bi se zaštitila privatnost djeteta nedavno mučki ubijene N. H., i preispitale sumnje na eventualnu zloupotrebu ovog slučaja kroz javne apele navodnog prikupljanja pomoći za liječenje djeteta, a koji se velikom brzinom šire društvenim mrežama. O svemu su zvanično obaviješteni Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Centar za socijalni rad Gradačac – kao organ starateljstva, kao i Federalna uprava policije i nadležno tužilaštvo. Molimo korisnike društvenih mreža da se suzdrže od djeljenja apela i vršenja uplata, dok se nadležni organi ne oglase po ovom pitanju”, saopštilo je Udruženje “Zemlja djece” u BiH.