Narodna skupština Republike Srpske razmatraće u utorak, 12. decembra, po hitnom postupku Prijedlog budžeta za iduću godinu i Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2024-2026. godine, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Nakon sjednice Kolegijuma, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je novinarima da je na predloženom dnevnom redu redovne sjednice i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2024. godinu.

Prema njegovim riječima, na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dohodak, te Prijedlog zakona o dopunama Zakona o doprinosima, prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2024. godinu, te prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2024. godinu.

Stevandić je rekao da će poslanici razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona oplatama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, Prijedlog zakona o elektronskom novcu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu.

On je rekao da su na dnevnom redu i Nacrt zakna o referendumu i građanskoj inicijativi – prijedlog narodnih poslanika, kao i Nacrt zakona o imunitetu Republike Srpske – prijedlog narodnih poslanika.

Kao prva tačka dnevnog reda trebalo bi da budu razmatrana poslanička pitanja i odgovori “Aktuelni čas”.