Predizborna kampanja uveliko traje, a sponzori, finansijeri i lica koja podržavaju Narodni front Jelene Trivić još uvijek nisu poznati.

Naime mjesecima unazad mediji u BiH su u nekoliko navrata pokušali od Trivićeve da dobiju informaciju o tome ko finansira njenu stranku, međutim svaki put su ostali bez odgovora.

Prijavljenih finansijera nema, stranka nije parlamentarna pa ne može da se finansira iz budžeta.

Podsjećamo, Trivićeva je bila u više navrata ta koja je pozivala na transparentnost ali kada su u pitanju fizička i pravna lica koja pružaju podršku njenoj partiji, to je i dalje pod velom tajne.

Ranije je o ovoj temi govorila i Adriana Basara, savjetnik gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koja je upitala da li Trivićeva ima neku magičnu formulu za prikupljanje sredstava za funkcionisanje partije i ulazak u izbornu trku..

“S obzirom da se ona stalno govori o zakonu o transparentnosti, pokušala sam da nađem ko su ti ljudi, pravna ili fizička lica koja finansiraju ovo, ali nisam uspjela da nađem, možda profesorica ima neku magičnu formulu pa sa ovim uspije da finansira i svoju porodicu i ove troškove”, rekla je Adriana Basara, portparol Gradske uprave Banjaluka.

Ogromna je razlika između novca koji se troši i koji stoji u finansijskom izvještaju CIK-a. Sve to podgrijava sumnje i u politici i među građanima.

Lični vozač, fotograf, poslovni prostori za novu stranku – Ko stoji iza Narodnog fronta? Kako komentariše sumnje javnosti da je finansijski izvještaj zapravo fiktivan? Sve ovo je naš portal u nekoliko navrata pitao Jelenu Trivić lično, ali ni danas na naše pozive nije odgovarala.