Sad ulazim u četvrti mjesec i osjećam se odlično. Meni je ovo postalo normalno, to više i ne zovem drugim stanjem, kaže uz osmijeh  poznata Banjalučanka Darija Paspalj koja će po šesti put postati majka što je nedavno i otkrila na društvenim mrežama, prenosi Bl portal.

-Kada sam saznala da nosim šesto dijete, odmah sam pomislila da uradim prenatalni test, posebno jer imam 34 godine. Tako sam postupila i u prethodnoj trudnoći. Sada smo svi mirniji, manje-više pol, stvar je u tome da znamo je li beba zdrava. Ovaj put nas je kompanija koja to obavlja častila, jer nam je na putu šesta beba – priča Darija i dodaje da je tako i došla na ideju da snimi video o otkrivanju pola i sve to objavi na društvenim mrežama.

Darija ne krije da je oduvijek maštala o velikoj porodici. Kako je u srećnom braku sa Aleksandrom, a uspješna je i kao prvi banjalučki uzgajivač pomerenaca, taj san i nije bio nerealan.

Tako danas porodica Paspalj broji četiri djevojčice, Katarinu, Kristinu, Aleksandru, Nađu i jednog princa Aleksandra. Uskoro će im se pridružiti još jedan dječak po imenu Stefan.

Pošto su snimci otrkivanja pola postali odavno popularni, tako često nailazimo na one gdje očevi burno reaguju, ako nije muško. Kod njih to nije slučaj, jer, kako kaže Darija, njen suprug je za poželjeti, a obožava djevojčice.

-Mogu reći da je on možda čak malo više priželjkivao još jednu kćerku, jer stvarno sa našim curicama ima poseban odnos. Sin je maštao o dječaku, naravno sve Božija volja – tako da nam na svijet dolazi dječak. Mi smo presrećni – ističe Darija za BL portal, ali podvlači da njima pol nije ni bio bitan.

Za Dariju će vam njeni bližnji reći :Ova žena sve stiže, dotjerana ona, sređen dom, djeca vaspitana, uspješna u svom poslu, društvena, ali i veliki humanitarac.

S druge strane, Darija na takve komenatare reaguje sasvim skromno uz poruku da je u svemu ključ dobra organizacija.

-Naravno, umorim se nekad i ja. Međutim, sve dobro planiramo i djeca imaju svoje obaveze u skladu sa svojim godinama. Tačno se zna ko je za šta zadužen i nema tu nekih problema. Nisam neko ko će djeci praviti medveđu uslugu i sve raditi umjesto njih. Važno mi je da oni budu dobri i vaspitani ljudi – objašnjava Darija i ne krije da joj majka posebno pomaže, ali i najstarija kćerka.

Što se tiče humanosti Darija napominje da se sve od kuće nosi, kako je ona to naučila od majke i oca, inače poznatog banjalučkog kik boksera Dragomira Batara.

-On me kao sportista naučio da treba uvijek svima pružiti ruku, pomoći i da nije sve u medaljama. Isto bi rekla i moja majka, jer čovjek je vrijedan onoliko koliko pomaže drugima, ali i prašta. Tako učim i ja svoju djecu i svaku akciju podržimo, kad god smo u mogućnosti – napominje Darija.

Ona je zahvalna životu na svemu i kaže da nema problema da sa drugima svoju sreću podijeli. Zbog toga i ne čudi da joj je trudnoću čestitala najpoznatija blogerka u regionu, Zorannah.

-Joj ona je tako divna i skromna, odmah se javila nakon objave videa. Njoj je posebno drago što je dječak, jer i ona jednog priželjkuje – dodaje Darija.

Mnogi se pitaju da li će Darija nakon šeste bebe reći – stop. Međutim njena ogromna ljubav prema djeci to ne može izgovoriti.

-Nikad nije kraj, sve dok sam zdrava, ali naravno i u finasijskoj mogućnosti. Mi maštamo o još nekim mališanima. Sad prvo da vidimo kako će ova trudnoća dalje teći i da se sve lijepo završi u UKC RS kada dođe do poroda – ističe Darija.

Porodica Paspalj je svakako u mogućnosti da priušti i privatni porod, ali Darija nije neko ko bi to uradio, jer kako joj je objašnjeno ranije od ljekara – svakako u slučaju komplikacija bi morala u Univerzitetski klinički centar.

-Ne vidim razlog zašto bih onda išla privatno. Kad su mogle tu da nas rode naše majke, što ne bi i mi. Ništa to nije strašno, porođaj kao porođaj – mora da malo boli. Uostalom, kad ugledate bebu sve to brzo zaboravite – zaključuje Darija za BL portal.

Naravno, kako je poznata po svojim pomerancima ne propušta priliku da roditeljima poruči da nema potrebe da kućne ljubimce sklanjaju od djece. Oni ih uče ljubavi i empatiji, a posebna priča je pozitivan uticaj na zdravlje mališana.