Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Draško Stanivuković tradicionalno je obradovao i osnovce romske populacije školskim priborom i knjigama, dok je srednjoškolcima uručena novčana podrška.

-Veliki početak je kompletan kada pažnju pokažete prema svima, među kojima su svakako i naše nacionalne manjine prema kojima Banja Luka gaji veliku ljubav i poštovanje. Svako dijete i svaki čovjek za nas su jednako važni.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je tradicionalno uručio podršku đacima romske populacije

-Na ovaj način želimo da im olakšamo i uljepšamo početak nove školske godine. Osim toga Grad tradicionalno podržava i rad ovih udruženja i naša podrška neće izostati ni u narednom periodu – istakao je gradonačelnik.

Takođe, on je iskoristio priliku i da se zahvali na gostoprimstvu, ali i ljubavi i poštovanju koje ova djeca iskazuju prema Banjoj Luci.

Podsjećamo, Grad Banja Luka ima veoma dobru saradnju sa pripadnicima nacionalnih manjina, pa pored romske nacionalne manjine, Grad sarađuje sa još deset nacionalnih manjina koje su organizovane kroz udruženja građana.

Posebno je razvijena saradnja sa krovnom organizacijom – Savezom nacionalnih manjina Republike Srpske, sa 39 udruženja nacionalnih manjina na nivou Republike Srpske.