Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici nije produžila mandat vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Kostadinu Vasiću, a za novog direktora izabran je dosadašnji direktor Zavoda za udžbenike Bojan Đenić, potvrđeno je za portal Banjaluka.net.

Đenić je diplomirani pravnik iz Srpca. Srednju školu završio je u Derventi, a Pravni fakultet na Univerzitetu u Banjaluci.

Ima veliko iskustvo na rukovodećim pozicijama, jer je sedam godina bio direktor farmaceutske kompanije “Biofarm” iz Zagreba za područje BiH, a od 2019.  je direktor je Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske. Politički je aktivan, zamjenik je predsjednika OO Ujedinjene Srpske Srbac, i odbornik je u Skupštini opštine. Sportista je, ranije aktivan fudbaler. Oženjen je i otac  je troje djece.

Tokom njegovog mandata u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva prihodi su narasli za 72 odsto. Kako je ranije izjavio, 2019. godinu završili su sa 7,5 miliona, a  2022. godinu sa 12, 9 miliona KM prihoda.

– Bruto naknade radnicima su se povećale za milion maraka bez većeg povećanja radnika. Brendirali smo vizuelni identitet nasih knjižara koje su prepoznatljive u svakom gradu – rekao je on ranije

Unaprijeđena je izdavačka produkcija u Republici Srpskoj u skladu sa strateškim pravcima i dokumentima Vlade Republike Srpske, izvršena digitalizacija sadržaja udžbenika, a Zavod je izašao i na tržište Republike Srpske.