Potvrđena je optužnica protiv Milenka Vračara, bivšeg ministra finansija Republike Srpske, koja ga tereti da je u Banjaluci izbušio gumu na vozilu, a šteta iznosi oko 600 maraka.

Prema optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio Osnovni sud u ovom gradu, uradio je to 3. februara oko 12.25 u Ulici Nikole Pašića.

“Došao je do parkiranog audija A6, vlasništvo B.M., te uz upotrebu fizičke snage i podesnog oštrog predmeta, probušio zadnji desni zimski pneumatik”, navodi se u optužnici.

Terete ga za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a u Krivičnom zakoniku Republike Srpske navodi se da “ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar ili je protivpravno oduzme radi privremene upotrebe, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine”.

Podsjetimo, ovaj slučaj snimio je video-nadzor. Kada je snimljeni materijal pogledala banjalučka policija, sve joj je bilo jasno, te je uhapsila Vračara, kojeg tereti da je, kako smo tada objavili, 3. februara probušio gumu na vozilu jednog banjalučkog advokata.

Iz zajednice etažnih vlasnika (ZEV) u zgradi kod koje se sve dešavalo rekli su tada za “Nezavisne novine” da su u prethodnih godinu dana gume bušene šest ili sedam puta.

“To je ZEV i ponukalo da ugradimo kamere na balkone. Naša zgrada je dugačka, ima četiri ulaza i stavili smo ih da pokrijemo čitav parking, odnosno postavili smo dvije kamere. Kada se desio zadnji slučaj, nakon prijave, policija je izuzela snimke, te utvrdila o kome je riječ za zadnje bušenje gume. A za ono prije se ne zna”, rečeno je tada za “Nezavisne novine” iz ZEV-a.