Juče je započet proces postavljanja zaštitnih stubića uz biciklističke staze.

Kako je rekao gradonačelnik, Draško Stanivuković, sve ovo realizovano je kako bi bila obezbjeđena dodatna sigurnost u saobraćaju svih biciklista.

-U sklopu projekta jednosmjernog saobraćaja u užem centru našeg grada postavljamo zaštitne stubiće duž biciklističke trake kako bismo obezbijedili dodatnu sigurnost biciklista u saobraćaju – kazao je gradonačelnik.

Podsjećamo, prošle sedmice započelo se i sa procesom postavljanja pametnih semafora u okviru koncepta jednosmjernog saobraćaja, koji će svoj rad prilagođavati trenutnom opterećenju saobraćaja u realnom vremenu.

Uporedo sa ovim radovima, radi se i na izgradnji platformi za javni prevoz na autobuskim stajalištima .

Kako je ranije poručio gradonačelnik Stanivuković, svaki dodatni element koji gradska administracija implementira, predstavlja korak ka uspješnijoj realizaciji projekta jednosmjernog saobraćaja u gradu.

Naime, novi koncept saobraćaja donio je više od četiri kilometra potpuno novih biciklističkih staza, posebne saobraćajne trake za javni prevoz i taksiste, kao i nove pješačke zone i parkovi.

Uz sve to, nove kružne raskrsnice omogućiće veći protok automobila i grananje saobraćaja bez zagušenja, što će dodatno dovesti do rasterećenja saobraćajnih gužvi.