Predsjednik mjesne zajednice Starčevica, Dragomir Đukić sa saradnicima, 13. septembra bio je gost opštine Ruma u Srbiji. Delegaciju iz Banja Luke primila je Aleksandra Ćirić, predsjednica opštine Ruma zajedno sa saradnicima.

Još od 1997. godine MZ Starčevica i „Treća mesna zajednica Ruma“ su potpisale Povelje o bratimljenju, a ovom posjetom veza je još jednom obnovljena, a prisutni su se podsjetili značaja prijateljstva koje ih spaja.

„Posjeta je bila prilika da se upoznamo sa bogatom istorijom Rume, posjetimo značajne kulturne i vjerske institucije i objekte. Ovo druženje, predstavlja korak ka daljem jačanju veza između ova dva grada. Već 21. 9. očekujemo uzvratnu posjetu predstavnika Rume u Banjoj Luci kada obilježavamo i slavu MZ Starčevica Malu Gospojinu.“ ocijenjeno je Dragomir Đukić.

„Raduje nas činjenica da smo iznova uspostavili saradnju sa MZ Starčevica iz Banja Luke, sa našim prijateljima nas vežu neraskidive veze koje će se s godinama samo produbljivati i razvijati“, istakla je predsjednica Aleksandra Ćirić.

Saradnja između Rume i Banjaluke donosi brojne prednosti za obje strane, kao što su razmjena iskustava, podrška u projektima razvoja, i prije svega, dublje razumijevanje i prijateljstvo među zajednicama.