Ujak djevojčice iz Begovog Hana kod Žepča E. T. na društvenoj mreži Fejsbuk upozorio je sve roditelje, te ukazao na pedofila koji, kako tvrdi, proganja kćerku njegove sestre, učenicu devetog razreda osnovne škole.

Roditelji su pomenutog muškarca jutros prijavili nadležnoj Policijskoj upravi, potvrdio je za portal “Avaza” Elvedin Fišek, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

– Jutros je porodica djevojčice prijavila nedolično ponašanje u formi prijave krivičnog djela zadovoljavanje pohote pred djetetom. Kolege vrše potrebne mjere i radnje s ciljem dokumentovanja tog krivičnog djela. Zbog zaštite maloljetnice ne možemo davati ni inicijale ni bilo šta drugo. Slučaj je prijavljen i radi se po tome – kazao je Fišek.

Djevojčica pretrpjela strah

Ujak je u objavi naveo da su se proteklih dana desile gnusne stvari na koje je morao javno upozoriti sve stanovnike Begovog Hana, ali i cijele BiH.

– Kćerka moje sestre, deveti razred, ovih dana je pretrpjela ogroman strah i hvala Bogu još se ništa nije desilo, a i neće – naveo je on.

On je objavio fotografiju M. M. koji živi u mjestu Begov Han,  za kojeg tvrdi da je pedofil.

Svira iz automobila i čudno je gleda

– Nekoliko dana zaredom se naša djevojčica žali kako joj dotični s fotografije svira iz automobila i čudno je gleda. To je bio blagi alarm nakon kojeg je obavljen kraći razgovor s našom djevojčicom. Drugi dan nam je došla i rekla da je ovaj pedofil kucao sa svog prozora i “grizao usne” i “oblizivao se”- naveo je u objavi.

Dodao je da je situacija eskalirala juče kada je pedofil izašao ispred kuće dok je djevojčica čekala sama autobus.

– Skinuo je svoju odjeću, a zatim počeo da masturbira pred njom! Ona se jako prepala i o tome nas obavijestila. Nakon toga je pozvana policija koji su nam rekli sljedeće: “Dođite sutra i podnesite prijavu protiv njega”, a otac je otišao kod pedofila na šta mu je pedofil rekao da ne može ništa dokazati, jer je njena riječ protiv njegove – naveo je ujak djevojčice, istakavši da se ovakve stvari moraju preventivno rješavati, a ne čekati da se nešto desi.

– Ovo je prešlo svaku mjeru, a ja lično neću dozvoliti da se moja djevojčica boji otići u školu zbog pedofila koji je vreba na svakom ćošku – naveo je ujak djevojčice.