Brčak S. M. uhapšen je jutros zbog sumnje da je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Mostarskoj ulici u Brčkom iz pištolja pucao na J. T, policajca Policije Brčko distrikta BiH kojem je zbog povreda pomoć pružena u Službi hitne medicinske pomoći Brčko.

Iz Policijske uprave Brčko distrikta saopštili su da je pucnjava prijavljena tri časa iza ponoći.

-Putem telefona Policiji Brčko distrikta BiH se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem. Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica inicijala J.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M, iz Brčkog – saopštili su iz policije.

Dodali su da je nakon prikupljanja informacija obezbijeđeno mjesto događaja i utvrđeno da se lice S.M. udaljilo sa lica mjesta u nepoznatom pravcu, te su preduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog.

-Lice S.M. je lociran na području grada i lišen slobode. O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji – naveli su iz policije.

Policijskom službeniku J. T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevezen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštva Brčko distrikta BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu lice S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.