Sutra će prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutro biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Bosni poslije podne i tokom noći se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Duvaće slab zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32°C.

U srijedu će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne biće pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje naoblake poslije podne. Povremeno slabi lokalno slabi pljuskovi se očekuju u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30°C.

Četvrtak, prema prognozi, donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i tokom noći padaće kiša, pljuskov i grmljavina se očekuju u Hercegovini, a poslije podne u većem dijelu Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30°C.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju ponegdje u Hercegovini. Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30°C.

Do 24. septembra u Bosni i Hercegovini se, prema prognozi Zavoda, očekuje promjenljivo vrijeme, oblačno, česte padavine, maglovita jutra uz temperature iznad prosjeka biće glavne karakteristike vremenskih prilika narednih sedam dana.

Frontalni sistemi koji se približavaju sa sjeverozapada usloviće više oblaka i česte padavine, posebno u Bosni, dok se u Hercegovini padavine očekuju od 21. do 24. septembra. Na zapadu, jugozapadu i sjeveru Bosne, 23. septembra, prognoziraju se obilnije padavine uz umjeren do pojačan vjetar. Od 25. septembra do kraja prognoznog perioda uz temperature u granicama prosječnih izgledno je i stabilno vrijeme bez padavine.

Od 25. septembra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 8 do 13°C, u Hercegovini od 14 do 19°C, danju najviše temperature vazduha u Bosni od 23 do 28, u Hercegovini od 24 do 29°C.