U toku je konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola.

Kao i do sada, srednjoškolci mogu konkurisati za stipendiju po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja, a poziv je otvoren  do 1. novembra.

Deficitarna zanimanja za ovu školsku godinu za učenike srednjih škola su:  Geodezija i građevinarstvo – Tesar; Geodezija i građevinarstvo – Armirač-betonirac i Poljoprivreda i prerada hrane – Mesar.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Važno je napomenuti da su tokom prošle godine uvećani iznosi stipendija, visina stipendije u školskoj 2023/24. godini za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM.

Inače, za ove namjene iz budžeta ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.

Podsjećamo, nakon što je na snagu stupila odluka o stipendiranju, raspisan je i Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola.

Konkurs preuzmite OVDJE.