Počela je sanacija dotrajalih prostorija Fudbalskog kluba „Rekreativo“ iz Česme, za šta je Grad izdvojio 60.000 KM.

-Za svako naselje gdje postoje ovakvi prostori za sport i rekreaciju su skoro pa centri naselja. Takav prostor za Česmu i ovaj dio Banje Luke moramo njegovati i čuvati. Ovih 60.000 KM koje je Grad uložio jeste najaveće ulaganje u istoriji ovog kluba – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naglasio, osim fudbalskih klubova “Krajina”, “Naprijed”, “Spartak” i mnogih drugih sportskih kolektiva, uručena je značajna novčana podrška i FK “Rekreativo” iz Česme za obnovu krova i prostorija kluba.

-Vjerujem da će ovaj sportski kolektiv nakon završetka svih radova dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha. Neka živi sport, neka živi Banjaluka – poručio je gradonačelnik.

Ovim prilikom, napomenuo je da će u toku naredne godine ovo naselje dobiti novi most koji Grad radi sa republičkim ustanovama, sa kojima se pregovara da se naredne godine riješi i glavna saobraćajnica kroz naselje, za šta je Grad riješio imovinsko-pravne odnose. Kako je planirano, u tom naselju biće uređen i kej od postojećeg do budućeg mosta u Česmi.

Bojan Pećanac, odbornik u Skupštini Grada kazao je da je ovo jedini objekat te vrste u ovom dijelu grada.

-Drago mi je da se ovaj projekat počeo realizovati i da će mještani Česme dobiti jedan objekat oko kojeg će se moći okupljati, a najmlađi da uče svoje prve fudbalske korake ovdje u svom naselju – kazao je Pećanac i dodao da je na ovom projektu bila korektna saradnja sa gradskom administracijom i upravom kluba.

Predsjednik FK „Rekreativo“, Miroslav Radić zahvalio u ime FK „Rekreativo“ svima koji su doprinijeli da počne prva sanacija, kako je kazao – poslije 50 godina od kada je objekat napravljen.

-Krov je prokišnjavao i sada smo dočekali dan da saniramo ovaj objekat. Ovo je prva veća sanacija, kojom ćemo dobiti uslove za razvoj kluba. Imamo i omladinsku školu fudbala i nadam se da ćemo za mjesec dana dobiti objekat, koji će nam svima koristiti – naveo je on.

Danijel Marković iz FK „Rekreativo“ kazao je da će ova sanacija prostorija kluba biti značajna za sve igrače, ali i mještane ovog naselja.