Danas je počelo polaganje prvog sloja asfalta u okviru projekta rekonstrukcije glavne saobraćajnice od Petrićevca prema Motikama.

https://youtu.be/IhC4hR6iGY4

U ovom banjalučkom naselju trenutno se gradi se put od 2,4 miliona maraka, a kako je ranije rečeno iz Gradske uprave, a dodatno se izdvaja 100.000 KM za gradnju trotoara i još 100.000 KM za druge infrastrukturne projekte, poput dječijeg igrališta ali i 50.000 maraka za izgradnju pontonskog mosta kako bi se saobraćaj mogao odvijati bez prestanka za vrijeme izvođenja ovih radova.

Prema riječima gradonačelnika Banjaluke radove usporava veliki broj neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na dionici koja se rekonstruiše.

-Radimo i dodatne radove, poput trotoara koji nisu prvobitno planirani, te most vrijednosti pola miliona sa dva trotoara i dvije saobraćajne trake. Ono što smo uradili jeste pontonski most kako ljudi ne biimali smetnju da funkcionišu diok ne završimot aj projekat, kaže Stanivukiović

Iz Gradske uprave Banjaluka napominju i da je počelo asfaltiranje Tuzlanske ulice, koje će trajati narednih nekoliko dana u zavisnosti od vremenskih uslova.

Zbog ovih radova, saobraćaj u ovoj ulici će da se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Naime, Tuzlanska ulica cijelom dužinom dobiće novi sloj asfalta, čime će se poboljašti uslovi za odvijanje saobraćaja u ovom dijelu grada.

Istovremeno, postavljen je prvi sloj asfalta na putu prema Motikama – u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića – na potezu od „Pavlović trusa“ prema mostu, te intenzivirani radovi na mostu.