Prvi kontingent udžbenika za osnovce, čiju nabavku treću godinu za redom finansira Grad Banja Luka, isporučen je u osnovne škole: „Branko Radičević“, „Georgi Stojkov Rakovski“, „Sveti Sava“, „Ivo Andrić“, „Aleksa Šantić“, „Petar Petrović Njegoš“ i „Borisav Stanković“.

Udžbenici će već danas biti isporučeni i u Osnovnu školu „Jovan Dučić“.

Kako je i planirano, podjela udžbenika osnovnim školama počela je protekle sedmice, a najaksnije do 28. avgusta komplete udžbenika dobiće sve škole sa područja grada Banje Luke.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti poručuju kako će i ove godine ovaj projekat Grada biti značajna pomoć roditeljima, koji treću godinu za redom ne moraju da kupuju udžbenike svojoj djeci.

Za ovu namjenu, iz gradskog budžeta je izdvojeno oko milion i 600 hiljada KM, a biće podijenjeno ukupno 8.382 komple udžbenika za učenike od petog do devetog razreda iz Banje Luke.

U nastavku donosimo plan raspodjele udžbenika:

-22. avgust: osnovne škole „Branislav Nušić“, „Milan Rakić“, i „Vojislav Ilić“,
-23. avgust: osnovne škole „Branko Ćopić“, i „Vuk Stefanović Karadžić“,
-24. avgust: osnovne škole „Dositej Obradović“, „Jovan Cvijić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“,
-25. avgust: osnovne škole „Desanka Maksimović“, „Ivan Goran Kovačić“ i „Đura Jakšić“,
-28. avgust: osnovne škole „Miroslav Antić“, „Mladen Stojanović“, „Petar Kočić“, „Sveti Ćirilo i Metodije“, „Stanko Rakita“, „Milutin Bojić“.

Ukupno 260 kompleta udžbenika biće podijeljeno i sklopu manifestacije „Veliki početak“, koja će ove godine biti održana 28. avgusta sa početkom od 18.00 časova na platou kod nove sportske dvorane u blizini Parka „Mladen Stojanović“.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti napominju da, ukoliko dođe do promjena u terminima, javnost će biti blagovremeno informisana.