Mještani naselja Petrićevac tradicionalno i ove godine proslavljaju praznik Svetih apostola Petra i Pavla, a tim povodom će od 11. do 13. jula biti održana manifestacija „Petrovdanski dani Petrćevca“.

U okviru ovogodišnjeg programa, na sportskim terenima pored Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ – 11. jula u večernjim časovima, tačnije od 19.30 časova biće održana dječija priredba u kojoj će učestvovati mališani iz nekoliko predškolskih ustavnova, KUD „Sveti Sava“, a biće upriličen i koncert dječijeg hora „Vrapčići“.

Od 20.30 časova biće održana svečana Petrovdanska akademija, a od 21.00 čas biće održan veliki koncert Ane Bekute, takođe na sportskim terenima pored Osnovne škole.

Na Petrovdan 12. jula biće služena Sveta arhijerejska liturgija u crkvi „ Svetog Petra i Pavla“ na Petrićevcu, a potom će biti služen parastos poginulim borcima Odbrambeno- otadžbinskog rata, položeni vijenci i prislužene svijeće na Spomen-obilježju kod Crkve.

U okviru ove manifestacije biće održan i Petrovdanski turnir u futsalu, koji će se igrati 12. i 13. jula na terenima pored Osnovne škole „Miloš Crnjanski“.

Manifestaciju, koja je čuvar tradicije i običaja, organizuju Mjesna zajednica Petrićevac i Parohija petrićevačka, uz podršku Grada Banje Luke.