Sada je pravo vrijeme da počnete sa vježbama koje su fokusirane na stomak i da oblikujete savršen struk.

Bez obzira na godišnje doba, uvek pravi trenutak da učinite nešto dobro za svoje tijelo i organizam, a kada tu odluku prate zadovoljavajući vizuelni rezultati, složićemo se da je to “win win” situacija !

Dobro oblikovan struk je jedan od najvećih fitnes imperativa, a za postizanje vitkijeg struka važno je izbjegavati hranu bogatu šećerima i zasićenim mastima i povećati unos proteina, vlakana i zdravih masti.

Takođe, pijte dovoljno vode tokom dana kako biste spriječili zadržavanje tečnosti u tijelu koje može izazvati oticanje i nadimanje. Isto tako, kada ste pod stresom, vaše tijelo luči hormon kortizol, koji može uticati na taloženje sala na stomaku, a iako je u savremenom svijetu stres sastavni dio naše svakodnevice, pokušajte da ga ublažite vježbanjem, meditacijom ili drugim tehnikama opuštanja.

Štaviše, nedostatak sna može uzrokovati povećanje nivoa kortizola i smanjenje nivoa leptina, što može dovesti do prejedanja. Zato pokušajte da spavate najmanje 7-8 sati svake noći.

Pored vježbi za stomak, uključite i vežbe koje angažuju cijelo tijelo, kao što su kardiovaskularne vježbe i trening snage. Ovo će vam pomoći da sagorite kalorije i održite vitku liniju. Što se tiče vježbanja, u nastavku smo odabrali nekoliko osnovnih vježbi ako želite da postignete lijepo definisan struk!

Plank

Plank je statična vježba koja aktivira trbušnjake, leđa i druge mišiće cijelog tijela. Ostanite u plank položaju što duže možete i vremenom povećavajte broj minuta.

Bicycle

Ova vježba se fokusira na spoljašnje i unutrašnje dijelove trbušnih mišića. Lezite na pod, savijte kolena i stavite ruke iza glave i podignite ramena i okrećite torzo naizmenično lijevo i desno.

Suprotni udarci

To je vježba koja cilja na donji dio stomaka. Lezite na leđa i savijte koljena, navodi “AloOnline”. Podignite noge sa poda, a zatim ispružite jednu nogu dok istovremeno podižete suprotnu ruku i pokušavate da ih spojite.

Bočni plank

Bočni plank je jedna od najboljih vježbi za definisani struk jer aktivira vaše bočne trbušne mišiće. Lezite na jednu stranu, podignite tijelo i oslonite se na podlakticu. Zadržite položaj koliko god možete.

Sklekovi sa rotacijom

Ova vježba aktivira trbušne mišiće, leđa i grudi. U položaju za sklek podignite jednu ruku i okrenite se u stranu, a zatim se vratite u početnu poziciju i ponovite na drugoj strani.

Važno je zapamtiti da vježbe za mršavljenje struka neće ukloniti salo sa stomaka ako se ne pridržavate izbalansirane ishrane i ne bavite se aerobnim vježbama koje sagorijevaju kalorije. Takođe, važno je da se fokusirate na cjelokupno jačanje tijela da biste postigli najbolje rezultate.