Naša djela ovdje u Srpskim Toplicama su rekla sve. Niti jedan prethodni gradonačelnik ovdje nije bio toliko puta, koliko smo mi djela i projekata realizovali.

Rekao je ovo kandidat PDP i aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković, na tribini PDP u naselju Srpske Toplice, dodajući da ni svi odbornici zajedno nisu toliko bili u Srpskim Toplicama, Novoseliji i Karanovcu, koliko je on kao gradonačelnik.

– Srpske Toplice su dobile novo šetalište, nove dvije plaže, uređene obale Vrbasa, rehabilitovane ulice, vodu u Grabu, dok smo u obnavljanje Osnovne škole “Milan Rakić” uložili 220.000 KM. Za petnaestak dana ovdje ćemo završiti prvi vrtić za 75 naših mališana. I ovdje o nama govore djela. Nastavljamo dalje, nove projekte po pitanju vode, javne rasvjete, trotoare od vrtića do škole – naveo je Stanivuković.

Okupljeni građani su s velikom podrškom dočekali gradonačelnik Banjaluke Draška Stanivukovića i kandidate s liste PDP-a za Skupštinu grada Banjaluke.

Vedrana Prole, kandidat PDP-a za Skupštinu grada, naglasila je da su u svakom dijelu Banjaluke i u svakoj mjesnoj zajednici učinili značajna djela na ponos svih građana.

– U Novoseliji mogu posebno da istaknem jedan projekat u kojem sam koordinator, a to je rekonstrukcija i adaptacija postojećeg školskog objekta ‘Milan Rakić’. Adaptacija ovog objekta omogućila je osnivanje prve javne predškolske ustanove na ovom području, što znači da će mještani, odnosno djeca iz Karanovca, Novoselije, Ljubačeva i okolnih mjesta konačno dobiti svoju prvu predškolsku ustanovu – istakla je Prole.

Podsjetila je da je kampanja zvanično počela u petak, ali gdje god da odu, u svakoj mjesnoj zajednici ih dočekuju pozitivne reakcije i srdačni pozdravi građana.

– Oni znaju da iza nas ne stoje samo prazne riječi i floskule, već konkretna djela – naglasila je Prole.

Kandidat PDP-a za odbornika, Milada Šukalo, prisjetila se vremena prije dolaska tima Draška Stanivukovića u Gradsku upravu, kada je sa porodicom šetala naseljem Srpske Toplice.

– Šetali smo pored jedne od najzapuštenijih škola na teritoriji Banjaluke. Ponosna sam što smo u prvim godinama mandata izdvojili preko milion i po KM za rekonstrukciju školskih objekata, a ova škola je bila jedna od prvih u kojoj smo mijenjali stolariju – izjavila je Šukalo.

Dodala je da administracija na čelu s gradonačelnikom Stanivukovićem teži ravnomjernom razvoju Banjaluke, ne samo u centru grada, već i u perifernim naseljima.

– Vjerujemo da mjesna zajednica u kojoj se večeras nalazimo može postati centar jedne cijele regije. Ovo područje je bogato prirodnim resursima, a mještani su odlični domaćini. Ovdje postoji veliki potencijal za razvoj turizma, ali i drugih privrednih grana – naglasila je Šukalo, te je najavila i novi turistički vozić, koji će saobraćati kroz ovaj dio grada.

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada, Mirna Savić Banjac, istakla je važnost stalnog kontakta sa građanima.

– Ova administracija je svih proteklih godina bila na terenu sa građanima, a sada je to još važnije jer možemo da se osvrnemo na programe naših političkih protivnika. Nažalost, nismo vidjeli nijedan prijedlog koji već nismo realizovali ili naveli u našim mjerama. Naša djela govore sama za sebe, a Banjaluka je postala pionir u mnogim oblastima – od besplatnih udžbenika, subvencija za vrtiće, pomoći za porodilje. Svi gradovi nas kopiraju, a ponosna sam što je Banjaluka postala lider i uzor – poručila je Savić Banjac.