Predsjedniku Gradskog odbora SNSD Banjaluka, Vladi Đajiću, zaista se mora priznati jedno: čovjek je pravi čudotvorac. Samo je njemu uspjelo da peticiju za opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića potpišu Ivo Andrić, Meša Selimović i Alan Ford.

Poručili su ovo iz Gradskog odbora PDP Banjaluka.

Na sve to, kažu u Gradskom odboru PDP, MUP Republike Srpske privodi one koji su raskrinkali da se peticija provodi mimo procedura i da se može upisati više lica bez ikakve provjere, a ne one koji je organizuju, mobinguju radnike da potpisuju i slično, što je nečuveno i skandalozno.

Ističu da je samo pokretanje peticije bilo besmisleno, jer za opoziv, o kojem odluku donosi skupštinska većina, uopšte nije potrebna.

– Ali je očigledno bilo potrebno Đajiću da se po ko zna koji put obruka, da obesmisli još jednu svoju aktivnost i da ismije demokratsku tekovinu direktnog izjašnjavanja građana. Ako ovako diletantski pristupa aktivnosti koju bi ozbiljan političar ozbiljno pripremio, razradio i sproveo, pa dopušta da se potpisuje kako god hoće i da narod ismijava njegovu peticiju, onda jasno pokazuje i kakve su menadžerske sposobnosti nekoga ko je po stranačkoj pripadnosti izabran da vodi najveću zdravstvenu instituciju u Republici Srpskoj. Bojimo se da su višemilionski dugovi i pokretna garaža od 40 miliona KM samo vrh ledenog brijega, a da je stanje na UKC još gore nego što se na prvi pogled može primjetiti – navode u Gradskom odboru PDP Banjaluka.

Podsjećaju da je ovo jedan u nizu neuspješnih performansa predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

– To je čovjek koji je pravio haos oko nečega o čemu je normalno da svi imamo konsenzus, a to je izgradnja centralnog spomen obilježja poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Svojim sramnim, politikantskim nastupima uvrijedio je one koji su dali živote za Republiku Srpsku, njihove porodice i saborce. Čovjek koji se to usudio da radi pokazao da jeste nekontrolisano protiv gradonačelnika, ali i da je prije svega protiv zdravog razuma – ističu u GrO PDP Banjaluka.

Dodaju da Đajić zbog ovakvih poteza mora snositi političku sankciju.

– Prva sankcija će mu biti debakl sa opozivom, jer čak i naši politički protivnici vide da bi to bila avantura koja bi imala nesagledive posljedice po njih, iako bismo mi više voljeli da se opoziv pokrene, pa da ih zbrišemo gore i bolnije nego na izborima 2020. godine. O Đajićevom radu će možda imati prilike da sude i građani na nekim od narednih izbora, a sigurni smo da će Banjaluka presuditi političkoj karijeri cirkusanta ogrezlog u mržnju. Ali, ipak postoji nešto utješno i za Đajića: uvijek može nastaviti da gradi karijeru organizatora kotlića ili osrednjeg estradnog menadžera – zaključuju u GrO PDP Banjaluka.