Narodni front je najbezidejnija politička opcija u Republici Srpskoj, poručili su ovo iz Gradskog odbora PDP Banjaluka.

U svojoj objavi ističu da vođeni onim da će 100 puta ponovljena laž postati istina, uporno ponavljaju priče koje nemaju veze sa realnošću i potpuno ignorišu činjenice u pokušaju izgradnje svoje političke kampanje.

– Uprkos tome što je regulacioni plan koji obuhvata dio tzv. Kupusišta obustavljen, uprkos tome što uskoro počinje izgradnja “Ćiriličnog parka”, čak i uprkos tome što je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, bio na razgovoru sa mještanima ovog dijela grada i riješio sve nedoumice, Narodni front i dalje nastavlja istu priču oko izgradnje zgrade, koje nema – istakli su iz Gradskog odbora PDP-a.

Poručuju dalje u svojoj objavi da nikome iz Narodnog fronta nije stalo do mještana, jer bi u suprotnom neko od njih se pojavio na zakazanoj javnoj raspravi o ovom dijelu grada, da čuje mišljenja i želje mještana.

– Ovo najbolje pokazuje da Narodnom frontu nije do građana, nego do toga da vode svoju kampanju, ali bez ikakve ideje šta da ponude građanima, nude lažne informacije o radu gradonačelnika i čekaju prvu priliku da se “nakače” i napišu neki status – naglasili su iz PDP-a.

Dodaju i da pored njihovih kritika Banjaluka dobija pet novih parkova.

– Koliko njihova politika nema veze sa realnošću najbolje pokazuje i to što u godina kada Banja Luka dobija pet novih parkova od kojih je većina u centru grada, oni navode „da se uništva kvalitet i standard urbanovg življenja u centralnom području Banjaluke istakli su iz PDP-a.

Podsjetili su javnost da nema rasprave na kojoj predstavnici Grada Banjaluke, a često i sam gradonačelnik nisu bili.

– Njihovi navodi da se ignoriše glas mještana padaju u vodu. Zajedno sa mještanima Petrićevca dogovorena je izgradnja sportskih terana, zajedno sa mještanima Centra, novog parka na mjestu Kupusišta, a zajedno sa mještanima u zgradama oko bivšeg kina Kozara, gradonačelnik se izborio za park i amfiteatar umjesto nebodera – poručuju iz GrO PDP.

Dodaju da svaki regulacioni plan u Banjaluci ide na javni uvid i ne može proći bez primjedbi građana koji tu žive.

– Za razliku od računa NF koji je već mjesecima dobro čuvana tajna. Pozivamo NF da građanima kaže koji su to privrednici koji finansiraju mjesečne troškove kancelarija širom Republike Srpske. Dok god ćute o tome, sve ostalo što dolazi od njih se sve manje čuje – poručili su iz GrO PDP Banjaluka.

Podjsetimo, NF se oglasio saopštenjem o regulacionim planovima i optužio Stanivukovića da gradi na štetu građana.