NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije izjavio je da je na današnjem sastanku u manastiru Osovica kod Srpca sa predsjednicima Srbije i Republike Srpske, Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom imao priliku da čuje o izazovima sa kojima se suočava srpski narod.

“Saglasili smo se da treba sve snage uložiti u očuvanje mira i razvijanje razumevanja među ljudima i narodima. Naglašeno je i da je suštinski važno da Republika Srbija nastavi da sveobuhvatno pomaže Republiku Srpsku i naš narod”, izjavio je patrijarh Porfirije za Informativnu službu Srpske pravoslavne crkve.

On je uputio veliku zahvalnost NJegovom preosveštenstvu episkopu banjalučkom Jefremu za gostoprimstvo i očinske savjete.

Iz SPC je saopšteno da se patrijarh srpski PorFirije sastao danas, dan uoči molitvenog sjećanja na postradale u Pogromu “Oluja”, 4. avgusta, kada je iz Hrvatske protjerano više od 220.000 Srba, u manastiru Osovici kod Srpca sa predsjednicima Srbije i Republike Srpske i imao priliku da čuje o izazovima sa kojima se suočava srpski narod, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve, prenose mediji.