Novak Đoković je stigao na Ostrog i to zbog sjajnog povoda. Zajedno sa porodicom i kumovima stigao je do jedne od najvećih srpskih svetinja da bi krstio svoju djecu. Tara i Stefan Đoković su zajedno kršteni u manastiru Ostrog, Stefan sa devet, a Tara sa šest godina.

Krštenju je prisustvovao i patrijarh srpski Porfirije, a već tradicionalno Novak bira Crnu Goru za mjesto gdje će obilježiti najvažnije momente u svom porodičnom životu. Sa suprugom Jelenom se vjenčao na Svetom Stefanu, a sada je djecu krstio nešto sjevernije.

Mališani su bili obučeni u bijelo tokom ceremonije, a Novak je prije same ceremonije porazgovarao sa patrijarhom Porfirijem.

Novak je mnogo puta pričao o tome koliko mu znači vjera, a posljednji put je detaljno o tome govorio kada je osvojio US Open. Tada je rekao da se u najtežim momentima, kako životnim tako i teniskim, okreće Bogu.

“Reći ću najiskrenije, Bog i anđeli čuvari. U tim momentima kada fizički i materijalno ne osećaš noge, vrtiti se tlo pod nogama, nebo iznad glave. Tada sa svojom verom koju imaš, nadaš se da će biti božanska intervencija. Možda mi nećete verovati, ali mnogo puta u karijeri to mi se desilo. Sam sebe sam iznenadio, mentalno razmišljajući, kako sam izdržao to. Moguće je ako veruješ u Boga i ako veruješ da ima viša sila koja ti pomaže. Ozbiljno to shvatam i verujem u to. Definitivno je božansko prisustvo bilo”.