Dok u Banjaluci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno sprovode nametnute odluke Кristijana Šmita. Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Šmitovom nametnutom Zakonu o finansiranju institucija BiH i Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona КM za sprovođenje lokalnih izbora. Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu Republike Srpske i Republičkoj izbornoj komisiji.

Kaže ovo član Predsjedništva SDS Aleksandra Pandurević.

Građani Republike Srpske, dodaje ona, zaslužuju vlast koja neće manipulisati i lagati.

-U Banjaluci kažu da prave RIК, a onda u Sarajevu daju pare CIК-u da sprovede izbore. Što postupate po Šmitovom zakonu i dajete pare CIК-u, ako će RIК provoditi izbore? U Banjaluci kažu da odbacuju Šmitove zakone, a onda u Sarajevu postupaju po njima. U Banjaluci daju ultimatum partijama iz Sarajeva da odbace Šmitove zakone, a onda otrče u Sarajevu da ih upravo oni sprovedu.

Besramno je da svoj narod tako omalovažavaju i potcjenjuju, da misle da će do besvijesti gutati njihove laži i neće gledati postupke Instrukcija ministra Amidžića o privremenom finansiranju institucija BiH za period april-jun, kojom je postupljeno po Šmitovom zakonu, potpuno je ogolila sve laži SNSD-a o neprihvatanju Šmita i Izbornom zakonu Republike Srpske – ističe Pandurevićeva, prenosi Insajder.in.

Najsnažnije se lupaju u patriotska prsa, dodaje ona, kada prave lične dilove ispod žita:

-Juče su Republiku Srpsku ostavili bez jednog člana Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije. Prepustili su ga FBiH. Zauzvrat, perjanica SNSD-a u Sarajevu je zaposlila svoju suprugu u RAК. Tolika je njihova briga za Republiku Srpsku da im je svejedno što će naše medije kažnjavati nekompetentni ljudi iz FBiH. Bitnije je zaposliti suprugu

Još je poručila

-Srpski narod zaslužuje vlast koja ga neće lagati i njim manipulisati zbog ličnih interesa. Zaslužuje vlast koja neće derogirati Narodnu skupštinu i koristiti je kao mjesto pozorišnih predstava za laganje naroda i hiperprodukciju neprijatelja. Republika Srpska mora biti stabilna, mirna i prosperitetna. To može samo s odgovornim ljudima, a nikako sa manipulatorima koji nipodaštavaju svoj narod i brinu samo o svojim milionima – saopšteno je iz SDS-a.