U Muzičkom paviljonu Parka „Petar Kočić“ svečano je otvoreno Republičko finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske, a ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je tom prilikom poručio kako mu je drago da je upravo naš grad domaćin jedne ovako značajne manifestacije.

-Otvorili smo finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske. Sportski događaj koji okuplja preko 2000 učesnika, učenika i profesora iz 90 osnovnih i srednjih škola! Kao i prethodnih godina, tako i ove podržali smo ovu značajnu sportsku manifestaciju. Drago mi je da je Banja Luka domaćin jedne ovako velike manifestacije – naglasio je on.

Iskoristio je priliku i da svim učesnicima poželi sreću na takmičenju.

-Ovim mladim perspektivnim ljudima želim mnogo sreće i uspjeha tokom takmičenja, ali isto tako, želim da poručim da nikada ne prestaju da se bave sportom – naglasio je gradonačelnik.

Svečanom otvaranju prethodio je defile učesnika od Narodnog pozorišta Republike Srpske kroz Gospodsku ulicu, pa sve do parka “Petar Kočić” gdje je pripremljen spektakl.

Republičko finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske okupilo je više od 2 hiljade učenika osnovnih i srednjih škola.

Kako su organizatori naveli, preliminarna takmičenja u četiri ekipna i četiri individualna sporta krenula su jesenas, te su se u Banjoj Luci okupili najbolji od najboljih iz šest regija i to- banjalučke, prijedorske, dobojske, semberske, sarajevsko-romanijske i hercegovačke.

Školarci će se takmičiti u malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, gimnastici, šahu i džudu.

Male olimpijske igre biće održane u Banjoj Luci periodu od 10. do 17. maja.