Banjaluka je domaćin Međunarodnog sajma privrede „Banja Luka EXPO 2024“, koji je okupio više od 300 izlagača iz različitih privrednih oblasti, iz zemlje, regiona i svijeta.

Otvaranju ovog sajama, koji će trajati do 5. aprila u kompleksu Univerziteta u Banjoaluci, Kampus, prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da Banjaluka zaslužuje jedan ovakav događaj.

U ime grada domaćina i u svoje lično ime, poželio je dobrodošlicu izlagačima, ta zahvalio organizatorima.

– Želim svima puno sreće i uspjeha i da potpišu najbolje ugovore. Takođe, želim da Banjluka kao privredni i regionalni centar bude zaista mjesto dobrih ideja i gdje će da se susretnu najbolji privrednici i da u ova tri dana bude plod najboljih mogućih investicija, privrednih prilika i šansi za našu Banju Luku, ali i cijelu Republiku Srpsku – kazao je gradonačelnik, dodajući da je ovo prvi sajam ovog tipa i kao takav najveći privredni događaja u BiH.

Prema njegovim riječima, posljednjih godina Banjaluka je bila domaćin najvećim događaja iz oblasti sporta, kulture i turizma, a sa ovim sajmom i u oblasti privrede.

– To znači da su i Banjaluka i Republika Srpska otvorene prema svijetu, i ka privredi, ka turizmu i sportu i svima želimo dobrodošlicu. Siguran sam da se ovdje vidimo i narednih godina i ponosan sam što smo sa našom Gradskom razvojnom agencijom pružili maksimalnu podršku ovom događaju – zaključio je gradonačelnik.

Naime, na sajmu su zastupljeni izlagači iz oblasti mašinske industrije, prerađivačke industrije, industrije alata i mašina, instrumenata i uređaja u okviru zatvorenog izlagačkog prostora.