Pritvor Andreji Kajganić i Draženu Lazareviću koji su osumnjičeni za svirepo ubistvo Saše Kulišića u Doboju, produžen je za još tri mjeseca prema odluci Vrhovnog suda Republike Srpske.

Pritvor im je produžen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a nakon saslušanja osumnjičenih i njihovih branilaca.

Prema ovoj odluci, koju je Vrhovni sud Republike Srpske donio 24. aprila, pritvor Kajganićevoj i Lazareviću može trajati do 29. jula.

– Dalje aktivnosti na predmetu u ovoj fazi postupka zavise od prijedloga i istrage koju vodi Okružno javno tužilaštvo u Doboju- saopšteno je iz dobojskog Okružnog suda.

Kajganićeva i Lazarević osumnjičeni su da su po prethodnom dogovoru, zajedno sa maloljetnom kćerkom osumnjičene, 29. januara tabletama omamili Kulišića u namjeri da ga liše života.

Maloljetnica je u porodičnoj kući ocu napravila limunadu u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta “tren” od čega je on zaspao, a potom ostavila otključana ulazna vrata od kuće i o svemu obavijestila majku i Lazarevića.

Osumnjičeni su potom Kulišića vezali, zadali mu nekoliko udaraca, odvezli ga automobilom u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica gdje su mu zadali četiri ubodne rane u stomak, usljed čega je preminuo.

Kajganićeva i Lazarević su Kulišića ostavili u šumi i otišli sa lica mjesta.