Stefan Glavić, koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva komšije Dejana Višekrune, do sada nije bio poznat policiji po teškim krivičnim djelima, potvrđeno je za Srpskainfo.

Pokušaj ubistva se dogodio se u noći ponedjeljak na utorak Ljubačevu kod Banjaluke.

Stefan je do sada policiji bio poznat po učestvovanju u tučama.

Naš sagovornik kaže da još nije poznat motiv pokušaja ubistva, ali da se zna da su obojica bili na slavi to veče i da je došlo do svađe između njih.

– Tada je Glavić u pravcu Višekrune ispalio više hitaca iz automatskog pištolja „škorpion“. Jedan od hitaca je Višekrunu pogodio u grudni koš, a jedan ga okrznuo po ruci – istakao je izvor Srpskainfo.

Glavić je nakon toga pozvao policiju i rekao da je ubio komšiju. On je potom uhapšen, a Višekruna je prebačen na UKC Srpske.

Mještani Ljubačeva pričaju da Stefan potiče iz veoma imućne porodice, a poznat je i po humanitarnom radu, ali i kao sportista.

– Njegova porodica ima veliku pilanu u Ljubačevu, na kojoj je i on radio. Na ulazu u Banjaluku imaju i neki motel ili sobe koje uzdaju, kao i autopraonu – kaže naš sagovornik

Dodaje da je Glavić bio član rukometnog kluba Kaluđer i da su svake godine skupljali pomoć za porodice koje nemaju uslove da proslave Božić.

– Ove godine su skupili pomoć za više od 40 porodica i prije par dana su je podijelili – kaže sagovornik Srpskainfo.

Glavić je nakon saslušanja u Tužilaštvu prebačen u Okružni sud u Banjaluci, a koji mu je odredio pritvor.