SDS nije podržao prijedlog dnevnog reda NSRS, čija će se redovna sjednica održati 12. decembra.

Šef kluba poslanika SDS Vukota Govedarica kaže da nije poštovan zakon o budžetskim sistemu kada je u pitanju stavljanje na dnevni red Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2024. godinu.

Opozicija kritikuje i Nacrt Zakona o imunitetu, jer smatraju da se njime štiti lično jedna osoba, te da je priča o opštem interesu samo priča.

– Očito da imamo čovjeka koji je zaštićen ko rimski Papa…Vjerujem da će ih ovaj imunitet štititi i od gripe. U kontekstu nagodbe između stranaca i Dodika, Satlera i Šmita, otkazuju se i veliki skupovi. Ponovo naš vođa i otac nacije oblači evropsko odijelo – kaže Nebojša Vukanović.

NSRS donosi novi zakon o referendumu.

– Potpuni nonsens, potpuna nebuloza predsjednika RS. Čini se da Stevandić leži potrbuške i smišlja kako da pomogne jadnim funkcionerima. RS treba zakone koji treba da pomognu narodu – kaže Igor Crnadak iz PDP-a koji smatra da je na kolegijumu potvrđen dogovor između OHR-a i SNSD-a i međunarodne zajednice:

– SNSD je obećao da Vlada RS više nikada neće staviti na dnevni red zakon o nepokretnoj imovini. Realizacija tog dogovora je u toku. Sačekaćemo do Nove godine. Imamo informacije da neće biti usvojen ni izborni zakon, da oni nastave i dalje da kradu – dodao je.

Govedarica objašnjava i kako vidi izmjene zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.

– Nemoguće je u ovom trenutku komentarisati zakon koji je u izradi. Ne mogu da se sjetim da je bio predviđen planom rada za ovu godinu – zaključio je.