Svojom današnjom izjavom Savo Minić je pokazao vrhunac bahatosti i sujete, a to su, uostalom, osobine po kojima ga poznaje najveći broj građana Šamca, izjavio je za Srpskainfo načelnik šamačke opštine, Đorđe Milićević, odgovarajući na oštre riječi koje mu je Minić uputio danas, odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji u Banjaluci.

Savo Minić, aktuelni ministar poljoprivrede RS i bivši načelnik opštine Šamac, danas je javno priznao da nije nijednom posjetio svoj zavičaj i svoje zemljake, nakon što su Šamac 19. i 21. jula poharale dvije snažne oluje.

– Bio sam ovih dana svuda, širom Srpske, samo u Šamcu nisam bio, pa nek’ se načelnik opštine Šamac zapita, ko je za to kriv i da možda ipak nije do njega – rekao je Minić, inače dugogodišnji kadar Dodikovog SNSD.

On je načelnika Milićevića, koji je kadar SDS, optužio da je neodgovoran i da “još nije dostavio ni procjenu šteta na javnim objektima”. Uporedio ga je sa drugim načelnicima “koji misle da je njihov posao samo da obezbijede platu za opštinske činovnike, dok se za sve drugo obraćaju Vladi RS”.

– Da Minić zaista radi svoj posao, znao bi da je opština Šamac Vladi RS još prošle subote proslijedila procjenu šteta na objektima opštine, uz precizne predračune, kao i da je te podatke i procjene poslala i brojnim drugim republičkim institucijama. Ali, on to ne zna, jer je njegova sfera interesovanja samo ono od čega on lično ima koristi – poručio je Milićević.

Dodao je da oštro demantuje iznesene neistine u vezi sa dostavom podataka republičkim institucijama, a sve ostalo što je Minić rekao su, tvrdi Milićević, naprosto izrazi njegove bahatosti.

– Kako nego bahatošću i osionošću, objasniti činjenicu da za sve ove dane nije smatrao potrebnim da obiđe svoje sugrađane ili da se javi bilo kome u opštinu i iskaže barem svoju spremnost da pomogne. I da sad za sve to mene krivi. Pa nisam ja tražio da ministar dolazi meni u posjetu, nego da pomogne Šamčanima, među kojim su i poljoprivrednici, koji su pretrpjeli ozbiljne štete od oluja – kaže Milićević.

On je ponovio da opština Šamac, iako u Vladi ima “svog ministra”, do sada od republičkih institucija nije dobila nikakvu pomoć za sanaciju milionskih šteta od oluja.

– Uostalom, građanima ove opštine je najveća pomoć to, što ovakvi kao Minić barem više ne donose odluke na lokalnom nivou – poručio je Milićević.

Posljedice njegovih odluka, tvrdi Milićević, zatekao je u opštinskoj kasi kada je preuzimao dužnost i ustanovio da mu je prethodnik u amanet ostavio samo milionske dugove.

– Mnogo puta sam se zapitao kako to da takav kadar ostavi tolike dugove svojoj opštini i da ode na viši položaj, ali kada prođe ova nevolja i kada saniramo štete, pozabaviću se ozbiljnije i ovim temama – rekao je Đorđe Milićević.