Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH donio je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH, uključujući i četiri sudije Okružnog suda u Banjaluci.

Za sudije ovog suda imenovani su Igor Cimeša, Tanja Grubačić-Janković, Šejla Husić, te Danijela Šarčević.

Na nivou Republike Srpske imenovani su i Ljubo Macanović, na poziciju sudije Okružnog suda u Prijedoru, Jelena Filipović, na poziciju sutkinje Okružnog suda u Doboju, te Milena Kundačina, na poziciju sutkinje Okružnog suda u Trebinju.

Na nivou FBiH imenovani su Nedžad Baković (sudija Kantonalnog suda u Zenici), te Milica Bošković (sudija, Kantonalni sud u Širokom Brijegu). Imenovan je i veći broj stručnih saradnika za sudove u FBiH.

“Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda”, naveli su iz VSTS-a BiH.