Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka danas je Policijska uprava dostavila izvještaj protiv deset osumnjičenih iz policijske akcije “Omerta”.

Izvještaj je dostavljen protiv:

Anđela Miletića (26), koji nije dostupan organima krivičnog gonjenja, Aleksandra Miletića (29), Marinka Damjanovića (27), Saše Kresojevića (34) nalazi se u pritvoru po rješenju Osnovnog suda u Banjaluci, Borisa Grujića (42), Nemanje Kerezovića (31), Aleksandra Antonića (34), Nemanje Milinovića (28), Slobodana Stankovića (27) (nije dostupan organima krivičnog gonjenja) i Vidana Prole  koji isto nije dostupan organima krivičnog gonjenja.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne  zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjalučka i MUP Republike Srpske.

– U vremenskom periodu od septembra 2020. godine do dana 23. oktobra, osumnjičeni su  obavljali nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge  kokain i marihuanu korisnicima na području Grada Banjaluka i Laktaša – rekli su u OJT Banjaluka.

Šest osumnjičenih je sprovedeno  u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i biće ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenog krivičnog djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenih  u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.