Danas je na Palama održan sastanak Regionalnog odbora Ujedinjene Srpske Izborne jedinice 8, na kojoj je za predsjednika regionalnog odbora jednoglasno izabrana Slavka Brezo.

Sastanku je prisustvovao predsjednik Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić, a prisustvovali su i predsjednici Opštinskih i Gradskih odbora Ujedinjene Srpske iz Izborne jedinice 8.

Predsjednik Stevandić čestitao je gospođi Brezo na izboru i poručio je da je Ujedinjena Srpska dobro organizovana, što pokazuje i aktivno učešće svih opštinskih odbora. Naglasio je da Ujedinjena Srpska vodi državnu politiku i da se to vidi na svim njenim nivoima i da je ona spremna biti stub odbrane Republike Srpske.

On dodaje da je nacionalna politika koju Republika Srpska vodi postala je etablirana i van njenih granica. Poručio je da kroz razgovore sa brojnim međunarodnim zvaničnicima dobija jedinstvenu poruku, a to je da Republika Srpska mora da čuva svoje institucije i svoju imovinu te da ne smije da dozvoli da predsjednik Republike Srpske bude onesposobljen.

On je tom prilikom najavio i da je Vjekoslav Maksimović potpredsjednik Skupštine u Han Pijesku postao novi član Ujedinjene Srpske i dodao da je s njime Ujedinjena Srpska, ali i Republika Srpska puno jača, jer on dolazi u jednu nacionalnu političku organizaciju.

Stevandić dodaje da očekuje da Ujedinjena Srpska nastaviti da bilježi rast, i dolazak novih članova.

Slavka Brezo se tom prilikom zahvalila svim Opštinskim odborima koju su nju predložili kao kandidata za predsjednika Regionalnog Odbora i potpredsjednika Ujedinjene Srpske.

Ona je najavila je da će nastaviti raditi na promociji stranke, ali i promociji svih dobrih ideja i projekata za region. Najavila je da očekuje da Ujedinjena Srpska nastavi trend rasta.

Današnji sastanak je jasno pokazao posvećenost Ujedinjene Srpske čuvanju i jačanju institucija Republike Srpske i potrebu za dodatnim jačanjem nacionalne politike u Republici Srpskoj.