Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je danas radove na izgradnji spoja ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Vidovdanske kod hotela „Bosna“, gdje je predviđeno proširenje postojeće saobraćajnice sa obje strane, čime će se dobiti saobraćajnica koja je dovoljna za odvijanje dvosmjernog saobraćaja.

Kako je poručio gradonačelnik, sve ovo realizuje se u cilju poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, a trenutno se provodi niz mjera i aktivnosti.

– Ovo je značajan projekat. Uskoro završavamo radove na ovom lokalitetu.  Kada je riječ o radovima na spoju ove dvije ulice, Vidovdanske i Kralja Petra I Karađorđevića, oni koštaju oko 230 hiljada KM. Napravićemo ovdje dvosmjernu ulicu, bez ukidanja zaustavne trake i parking mjesta kod hotela „Bosna“. Podsjećam vas da je riječ o novom licu Banjaluke, a najveći korak jeste uspostavljanje jednosmjernog saobraćaja u epicentru našeg grada – kazao je on.

Poručio je kako ovaj projekat gradska administracija mora da realizuje, te da će uz sve druge projekte koji su trenutno aktuelni, Banja Luka dobiti potpun novi koncept saobraćaja.

– Uz sve ovo, privodimo kraju i radove na kružnoj raskrsnici kod „Ekvatora“, a u centru grada postavićemo i tzv. pametne semafore, radi lakšeg odvijanja saobraćaja kada uvedemo jednosmjerni saobraćaj. Prema našim procjenama, cijeli koncept novog jednosmjernog saobraćaja biće završen polovinom novembra, te će kao takav predstavljati revoluciju kada je riječ o saobraćaju u našem gradu – kazao je gradonačelnik.

Naglasio je kako je za ovaj projekat, o kojem se pričalo decenijama, trebala velika hrabrost.

– Ponosan sam na sve radove, a sama dinamika, na naše zadovoljstvo, ide predviđenim tokom.  Dakle, sa novim parkinzima koje ćemo graditi, novim pješačkim zonama, biciklističkim stazama, parkovima u centru našeg grada i mnogim drugim projektima koje ćemo realizovati, mi u kratkom vremenskom periodu dobijamo novi izgled Banjaluke – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Izvođač radova je preduzeće MKR „Kremenović“.