Veoma teško je Srbinu pao loš nastup i ponovo rana eliminacija sa turnira

“Osjećaj je užasan nakon što sam ovako igrao, iskreno. Međutim, čestitam mu. Ostao je čvrst u važnim trenucima i to je to. To je sve što mogu da kažem. Želim mu sreću”, rekao je vidno razočarani Novak Đoković poslije poraza od Lorenca Musetija u osmini finala Monte Karla.

Poslije četiri sata borbe, u koje ubrajamo i prekid zbog kiše, Nole je ostao bez rješenja za svoju lošu igru i za “žilavog” Italijana, koji će u četvrtfinalu igrati protiv favorita iz svoje zemlje, Janika Sinera. Za to vrijeme, Novak će već gledati ka sljedećem turniru, jer će igrati u Banjaluci od ponedjeljka.

“Da, igraću tamo, ali znate, ovo nije baš sjajan dan za mene. Nisam raspoložen da pričam”, kratko je dodao Novak.

Novak je sasvim sigurno imao drugačiji plan za nastup u Monte Karlu, gdje je uspio da takođe poslije dosta borbe pobijedi samo jednog protivnika, ruskog autsajdera Ivana Gahova. Mnogi su očekivali veliko četvrtfinale Novaka i “Novog Đokovića“, ali ono se ipak nije dogodilo, na žalost svih ljubitelja tenisera u kneževini, gdje je Nole ovog proljeća imao šansu da osvoji turnir u odsustvu Rafaela Nadala, ali i Karlosa Alkaraza.