U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuju se temperature preko 30 stepeni tako da su mnogi odlučili da vikend provedu u Neumu i uživaju u kupanju u moru.

Već u jutarnjim časovima stotine kupača su se osvježile u Jadranu, a temperatura u devet sati već je bila 23 stepena.

Iz cijele Evrope

Na plažama u Neumu ovog vikenda biće i dosta turista iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske… Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sredinom mjeseca.

U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju da dolaze u špicu sezone. Kada je u pitanju privatni smještaj, krevet više se traži već od kraja juna.

Cijene jela i pića u ugostiteljskim objektima su malo veće nego prošle godine, a zavise od uređenosti objekta i lokacije. Deset ćevapa sa pomfritom su 15-16 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili kaprićozu.

Cijena hamburgera je 13 KM, a u nekim objektima čak 18 KM. Lignje na žaru su 24 KM. Kada su u pitanju pića, espreso kafa je od 4 do 5 KM, točeno pivo od 5 do 9 KM, a flaša vode 3 KM. Iznajmljivanje ležaljki je 10 KM, a suncobrana 5 KM po danu, piše Avaz.