Žena (43) iz Laktaša, koja je navodno godinama držana zatvorena u kući, ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske, potvrdili su iz Univerzitetsko-kliničkog centra RS.

Pacijentkinju G.K. je, kako su iz UKC RS naveli za Srpskainfo, još prije 11 dana laktaška Hitna pomoć dovezla u Urgentni centar sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjenu, anemičnu, nepokretnu, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti.

Generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić precizirao je da su ljekari Urgentnog centra hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije. Pristupilo se multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentkinje se već narednog dana stabilizovalo.  

Načelnica Urgentnog centra Slavica Zeljković potvrdila je da je stanje pacijentkinje danas stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

– Pacijentkinja ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske- navela je ona.

Ranije je objavljeno da je žena u kući provela 17 godina, te da je porodica pozvala Hitnu pomoć zbog njenog teškog zdravstvenog stanja.