Neodržavanje sjednica Skupštine Grada, kao i i neobjavljivanje odluka u Službenom glasniku utiču i na početak rada novoizgrađene sportske dvorane, koja se nalazi pored OŠ „Sveti Sava“ na Laušu.

Naime, na zadovljstvo mnogobrojnih učenika, njihovih roditelja, ali i rekreativaca i brojnih sportista, dvorana je u potpunosti završena, upotrebna dozvola pribavljena, te je gradska administracija obezbijedila sve potrebne uslove kako bi dvorana počela sa radom.

Ovim putem, predstavnici gradske administracije upućuju apel svim sportskim klubovima, koji su ujedno i potpisnici upita oko detalja kada će dvorana početi sa radom, da su im nadležna odjeljenja Gradske uprave na raspolaganju za sve upite, a da,  kada je riječ o nedoumicama, da se obrate Skupštini Grada ili Skupštinskoj službi.

Naime, Grad je pronašao način da klubovi počnu da koriste dvoranu i čim se potrebna Odluka objavi u Službenom glasniku Republike Srpske, mogu da se prijave nadležnom odjeljenju u Gradskoj upravi za korištenje termina.

Podsjećamo, sportska sala na Laušu je dvoranski prostor koji je godinama bio neophodan i školi „Sveti Sava“, ali i velikom broju uspješnih sportskih klubova u Banjoj Luci koji imaju hroničan problem nedostatka dvoranskog prostora.

Podsjećamo, nova sportska dvorana uz Osnovnu školu „Sveti Sava“ na Laušu zvanično je otvorena početkom juna mjeseca, čime je jedno od najvećih gradskih naselja dobilo prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova.

Nova sportska dvorana na Laušu obezbijediće optimalne uslove za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, ali i kvalitetne uslove za treninge sportskih klubova i sportista u tom naselju i našem gradu.