Gradski odbor NDP Banja Luka upozorava da bi najavljene izmjene regulacionog plana, na prostoru nekadašnje stare autobuske stanice, a koje se događaju nakon izjave vlasnika Autoprevoza a.d. Banja Luka o prodaji tog zemljišta kupcu koji na tom prostoru namjerava izgradnju stambeno-poslovnog prostora, dovele možda do novih tužbi prema Gradu i novih milionskih odšteta koje bi trpio gradski budžet.

-Simptomatično je da se najavljene izmjene dešavaju nakon konačne skandalozne odluke Ustavnog suda BiH i izjava o prodaji tog zemljišta. Sigurno je da se kupac prilikom kupovine rukovodio time šta može da se gradi na tom zemljištu. Naravno da se veća cijena postiže kada je na istom predviđena gradnja stambeno-poslovnog objektu u samom srcu Banja Luke. Svjesni smo da se sudski postupci oko zemljišta u centru grada vode duže od deset godina, rekao je Saša Zubović iz Gradskog odbora NDP-a Banjaluka.

Iz NDP-a dodaje da je u međuvremenu Skupština donijela izmjene regulacionog plana na tom području gdje su predviđeni stambeno poslovni objekti P+4 iako je opštepoznata činjenica bila da je to zemljište predmet spora

-Postavlja se pitanje na čiju inicijativu su donešene ove izmjene, ko je u Gradu iste izmjene predložio i na kraju ko je glasao za takve izmjene u Skupštini. Da se ranije adekvatno reagovalo i na istom prostoru predvidjele zelene površine, parkinzi (sa predviđenim niskim cijenama parkinga ukoliko tu djelatnost obavlja neko drugi sem Grada) i naravno za postojeće objekte namjena isključivo muzejske djeletnosti (zgrada Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske) sigurno bi se anulirali svi rizici po Grad na osnovu bilo kakve presude, kažu u NDP-u

Iz ove stranek zaključuju da su možda upravo u pozadini nečiji skriveni interesi u vidu budućih sudskih optužbi i milionskih odšteta.