Nakon što je porodica policiji prijavila slučaj nasilja od 27. aprila koji se dogodio u Osnovnoj školi “Saburina”, opštinaStari Grad, kojom prilikom je majka drugog učenika (9) brutalno pretukla njegovog vršnjaka D. R. u prostorijama škole, policija aktivno radi na rasvjetljavanju ovog događaja.

Nastavila udarcima o zid i pod

– Saslušano je više svjedoka, a ispitana je i osumnjičena. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela nasilničko ponašanje. O svemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo – potvrdila je za portal Avaza Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo.

Ujak pretučenog 9-godišnjaka Asmir Bojić je na društvenoj mreži Fejsbuk objelodanio napad na njegovog sestrića koji je zadobio više povreda:

– U četvrtak, 27. aprila 2023., u hodniku jedne od OŠ u Sarajevu pretučen je D.R., učenik četvrtog razreda, od strane roditelja (majke) učenika iz njegovog odjeljenja. Nakon završetka nastave, D.R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole dočekala majka dječaka iz njegovog odjeljenja, gurnuvši ga da se vrati u hodnik.

Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada se pokušao ispraviti tako jako ga je ošamarila da je pao na pod. Krenula mu je krv na nos. Nakon toga uhvatila je dječaka jako za kosu, te nastavila udarcima o zid i pod. Fizičko zlostavljanje djeteta joj nije bilo dovoljno.

Govorila mu je kako je njen sin pametniji, a svom sinu savjetovala da svaki dan D.R. govori da je glup i ružan. Kada je rekla da treba ljubiti patike njenom sinu, D.R. je pokušao to odbiti, ali ona ga je natjerala i na to poniženje – naveo je ujak napadnutog devetogodišnjaka.

Prijetila njegovom sestriću

Dodao je da je žena prijetila njegovom sestriću da ne smije nikom reći o ovome i da će ubiti i njega i njegovu porodicu. Svoje nasilje završila je govoreći da se ne boji njegovih roditelja. Tom događaju prisustvovalo je dvoje djece iz odjeljenja, od kojih je jedno pobjeglo nakon što je D.R. ošamaren. Nakon što je s svojim sinom napustila školu, D.R. se vratio u učionicu, a kasnije je sve ispričao učiteljici.

Napad je zgrozio javnost u našoj zemlji, a po svemu sudeći slučaj će imati i svoj sudski epilog.