Slavica Eklston, nekadašnja supruga bivšeg predsjednika Formule 1 Bernia Eklstona, napadnuta je i lakše je provrijeđena, a švajcarska policija istražuje slučaj.

Napad se desio u nedjelju u jedan sat dok je Eklston spavala. Nju su u njenoj kući u Švajacarskoj napala dvojica maskiranih napadača.

Kako saznaje Večernji list, Eklston je lakše povrijeđena, a napadači su pobjegli.

Dok su bili u braku, Berni i Slavica Eklstone bili su jedan od najpoznatijih parova na svijetu, a niti razlika od 29 centimetara visine nije im smetala da u braku dobiju kćerke Petru i Tamaru te ostanu zajedno 24 godine.

Svjetski mediji pisali su da je glavni razlog raspada braka činjenica da Berni nikada nije bio kod kuće, te da je lagao da će smanjiti odsustnost od kuće i entuzijazam prema poslu, što je i on sam priznao.

“Šta imam od njega? Dolazi s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može dvije minute biti na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima”, izjavila je jednom prilikom Slavica Eklston te angažovala advokata i odselila iz raskošnog doma od 10 miliona funti.

“Nisam želio razvod tada za razliku od nje. Izbacila me dok sam još bio zaljubljen u nju. Imala je 50-ak godina i željela drugačiji život. Nije joj se sviđalo što 17-18 puta godišnje odlazim od kuće. Zašto nisam ostao da spasim brak? Mislim da sam joj to spomenuo, ali znala je da lažem”, priznao je poslije Berni.

Brakorazvodna parnica 11. marta 2009. godine trajala je tek 58 sekundi, što vjerojatno spada među svjetske rekorde, koliko je bilo potrebno da sudija pročita rješenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podjele imovine. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrijednih nekretnina i udio u dionicama.

Podsjećamo, ona je rodom iz Lakataša i često zna posjećivati svoj rodni grad.