Nakon više od 20 godina, Banja Luka će dobiti prvi turnir u malom fudbalu na otvorenom, koji je regionalnog kapaciteta, te će zasigurno zainteresovati ljubitelje ovog sporta.

https://www.youtube.com/watch?v=zWme6366BRs

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je će kroz ovaj turnir ova nova dvorana biti dodatno afirmisana, te da vjeruje da će postati tradicionalna manifestacija u našem gradu.

-Zahvaljujem se Darku Saviću i njegovoj ekipi na ovoj ideji, jer šta god da su radili i predložili, pokazalo se kao ispravno. Oni su organizovali trku sa preprekama „4Falcons“ koja je Banju Luku pozicionirala u regionu. Kada je rekao da ima ideju za jedan ovakav turnir u malom fudbalu, koji će biti regionalnog karaktera i koji će okupljati najbolje timove iz regiona, dogovorili smo da ima podršku Grada i moju podršku. Kroz ovaj turnir, ova nova dvorana u blizini Parka „Mladen Stojanović“ će se biti dodatno afirmisana – kazao je on.

Podsjetio je kako je ovdje organizovana i manifestacija „Veliki početak“, te da je Banjoj Luci potrebno još više događaja.

-Banja Luka treba još više ovakvih događaja, a želja nam je da ova nova arena živi u punom kapacitetu. Želimo da radimo na afirmaciji događaja. Naš grad je imao prepoznatljive i popularne turnire na „Malom Borčevom“ stadionu i ta tradicija je tada prekinuta. Organizatorima želim da kažem da imaju našu podršku. Pozivam ona najbolje da nam se pridruže i dobijemo još jedan spektakl u našem gradu – dodao je on.

Organizator turnira, Darko Savić zahvalio je Gradu i gradonačelniku na podršci dodavši kako adekvatna infrastruktura koja je stvorena izgradnjom centralnog terena u Parku „Mladen Stojanović“ je idealna za održavanje ovog turnira.

-Svi su nam izašli u susret. Imali smo želju da organizujemo jedan ovakav turnir, a jedina mana je bila jer nismo imali teren za održavanje istog. Izgradnjom ove nove dvorane, stvorili su se uslovi i prilika da održimo ovaj turnir. Naš grad treba da dobije najbolji i najprepoznatljiviji turnir u malom fudbalu koji će se zvati „Banja Luka open“ – kazao je Savić.

Dodatno je naglasio da sama činjenica da iza sebe imamo uspješne sportske manifestiacije im daje za pravo da se nadaju da će i od ovog turnira napraviti centar fudbalskog dešavanja.

-Ovom prilikom vas i molimo da nam pomognete u promociji turnira, te da učestvujete u izgradnji još jednog sportskog brenda u gradu na Vrbasu – poručio je Savić.

Turnir u malom fudbalu „Banja Luka open“ održava se od 25. septembra do 5. oktobra.