Deložacija parkinga na lokaciji Stare autobuske stanice je danas zvanično odložena i ne prijeti opasnost da to bude sutra. Dužni su da nam najave novi termin deložacije i uvjeren sam da ćemo imati dovoljno vremena da se organizujemo i uđemo u borbu za gradsku imovinu.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković tokom večerašnjeg okupljanja na Staroj autobuskoj stanici, gdje su tokom dana sudski izvršitelji pokušali da uvedu preduzeće „Autoprevoz“ u posjed parkinga, ali i dijela Vidovdanske ulice.

Kako je kazao, danas smo uspjeli da pronađemo 12 tačaka, koje nisu dobro označene, čime je na suštinski način oboren za danas zakazani postupak.

-Čeka nas opet novi postupak – deložacija. Svjesni smo situacije za ovo zemljište parkinga, ali važno mi je da sam kao gradonačelnik uradio sve što sam mogao. Tražimo da odustanu od spomenika 12 beba, Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i polovine Vidovdanske, a za drugu polovinu smo spremni da razgovaramo. U tom pravcu, pozvaću i predstavnike Skupštine Grada i ključne ljude u gradu da zajedno razgovaramo sa Autoprevozom, pod našim uslovima – kazao je gradonačelnik.

I ovom prilikom je napomenuo da Grad ima sve dokaze da je zemljište gradsko, a koje su potvrdili sudovi Republike Srpske i da je onda Ustavni sud BiH kazao da to ništa ne vrijedi.

-Tako dođete u ovu situaciju da grupa privatnika tjera nas sa parcele, koja je neupitno gradska. Ovo vrijedno atraktivno zemljište je samo početak, jer žele da uzmu i Vidovdansku ulicu. Nažalost, ovo nije ni prvi ni posljednji primjer kako sudovi legalizuju kriminal – naveo je gradonačelnik.

Ponovio je da se Grad nalazi u vrlo izazovnoj poziciji, ali da se mora pokušati sve za odbranu gradske imovine.

-Ako mi lako popustimo oko ovoga za nekoliko mjeseci možemo gledati i oduzimanje Vidovdanske ulice, zato mi hoćemo našim čvrstim stavom i odgovorom da sjednemo za pregovarački sto, ali pod našim uslovima – rekao je gradonačelnik, te upitao zašto su danas prilikom deložacije bili prisutni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ako na republičkom nivou postoji stav da se ne primjenjuju odluke Ustavnog suda BiH.