Radovi na izgradnji najveće kružne raskrsnice u našem gradu, koja se nalazi kod “Ekvatora”, privedeni su kraju.

Poručio je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, naglasivši da će uskoro u potpunosti biti završen jedosmjerni koncept saobraćaja.

-Završetkom radova na izgradnji kružne raskrsnice, uz implementaciju pametnih semafora, ugradnjom zaštitnih stubića duž biciklističke trake, izgradnjom platformi za autobuska stajališta i proširenjem saobraćajnica, u potpunosti ćemo završiti projekat jednosmjernog saobraćaja u užem centru našeg grada – kazao je on.

Podsjećamo, već nekoliko dana u funkciji je dio ove raskrsnice, a sve kako bi saobraćaj na tom dijelu bio rasterećeniji, dok se radovi na izgradnji kružne rasrksnice u potpunosti ne završe.

Naime, završetkom radova na ovom lokalitetu i puštanjem u rad ove raskrsnice biće znatno povećana frekvencija vozila i poboljšana saobraćajna komunikacija u ovom dijelu našeg grada.

Nova kružna raskrsnica samo je jedna u nizu mjera koje gradska administracija preduzima kako bi novi koncept saobraćaja zaživio u potpunosti.

U proteklom periodu završeni su radovi na proširenju saobraćajnica u Aleji Svetog Save i u Ulici Vuka Karadžića, koje su dobile tri odnosno četiri saobraćajne trake.

Dodatno, ovim intervencijama u saobraćaju kod poteza Narodne skupštine Republike Srpske ka zgradi M:tela i Medicinskoj elektronici izmješten je ivičnjak, ali su i proširene saobraćajne trake.

Uz sve to, postavljeni su i „pametni semafori“, koji će u skladu sa obimom saobraćaja prilagođavati svoje signale, kao i unapređenje bezbjednosti biciklista postavljanjem fizičkih barijera, odnosno stubića koji razdvajaju biciklističke trake od saobraćajnih.

Paralelno sa svim ovim radovima, dodatno se pristupilo i onim koji se tiču izgradnji platformi za autobuska stajališta.