Povratak Rafaela Nadala na teren očekuje se na prvom Grend slemu u sezoni, Australijan Openu, teniski svijet se sprema za njegov potencijalni sudar sa Novakom Đokovićem, ali do tog susreta u Melburnu možda i ne dođe.

Naime, španski teniser još nije definitivno potvrdio da će biti dio prvog velikog turnira u 2024. godini, budući da još ne zna da li će biti dovoljno spreman.

“Radim i pripremam se tako kao da ću u januaru biti deo Australijan Opena, ali u ovom trenutkuto ne mogu da tvrdim. Istina je da osećam mnogo manji bol tokom igre nego što je to bilo ranije, ali on je i dalje tu i ne dozvoljava mi da budem na maksimumu.”, poručio je iskusni Španac.

Prema njegovim riječima, tek kada bude odradio nekoliko treninga bez ikakve nelagode moći će definitivno da kaže kada se vraća na teren.

“Dobra je stvar da mogu da se izlažem većim naporima nego ranije i to je veoma značajno za moje mentalno zdravlje. Ipak, tek kad ne budem imao nikakav bol ću moći da dam tačnu procenu o povratku na teren. Moram da dam vremena sebi da se što bolje spremim”, poručio je Nadal.