U crkvi brvnari u mjestu Jelićka danas, na Veliku Gospojinu, služena je sveta liturgija, a nakon toga i parastos, a položeni su vijenci za sve borce iz ovog mjesta, koji su svoje živote dali za slobodu u kojoj danas živimo.

Ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković koji je tom prilikom poručio kako uvijek treba okupljamo oko naših svetinja, te da se uvijek sjećamo onih zbog kojih danas živimo u slobodi.

-Crkve su uvijek bile centralno mjestno našeg naroda, okupljanja, molitve, ali i neke nade za budućnost. Tradicija se nastavlja, na Veliku Gospojinu, ovdje u mjestu Jelićka, u crkvi brvnari i konacima koji su poslije podizani, kada je vrijeme dozvoljavalo. Danas smo odali počast našim borcima iz posljednjeg odbrambeno – otadžbinskog rata, koji su svoje živote utkali u temelje Republike Srpske – kazao je gradonačelnik.

Dodatno je poručio kako danas gotovo da nema mjesta i sela koje nema spomen – obilježje.

-Ti hrabri borci su dali ljudske živote za našu slobodu, a na nama je da se okupljamo, da se sjećamo svakid an. Mnoga naselja obilježavaju današnji praznik – Veliku Gospojinu, a mi se trudimo da stignemo na sva mjesta, da budemo sa našim narodom. Upravo ovakvi susreti su mjesta gdje možemo dodatno da porazgovaramo, da vidimo šta je to što treba da uradimo. Kada se obavežemo da ćemo nešto uraditi, mi to postavimo kao imperativ – istakao je on.

Takođe, na parohijskom prostoru Crkvene opštine Jelićka danas se održava i zborovanje uz prigordan kulturno umjetnički program, a od 15.00 časova predviđeno je održavanje sabora izvorne pjesme.