Gradski odbor Narodnog fronta Banjaluka i Narodni pokret Banjaluka zove danas su održali sastanak za buduću saradnju i podršku Narodnog pokreta Jeleni Trivić i njenoj kandidaturi za gradonačelnicu Banjaluke.

Trenutni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Saša Lazić Medo, nosilac odborničke liste Narodnog pokreta “Banjaluka zove” za predstojeće lokalne izbore, rekao je da su dogovorili nastavak saradnje ova dva politička subjekta.

-Osim toga, pružićemo punu podršku Jeleni Trivić koja će se na Lokalnim izborima 2024. kandidovati za gradonačelnicu Banjaluke – kazao je Lazić.

Prema njegovim riječima, saradnja i podrška proizašli su iz ljudske saradnje, bez ikakavih interesa.

-Bez obzira na to kakav bude rezultat izbora, Jelenu ćemo uvijek podržavati. Vjerujemo da ona može da pobijedi i donese željene promjene – istakao je Lazić nesiguran u pobjedu Trivićeve na Lokalnim izborima

Dodao je kako se nadaju da će cijela opozicija da stane u blok i da ,,izguraju” Jelenu za gradonačelnicu.

U obraćanju medijima, Trivićeva je istakla da su, od kada je osnovana partija, oni zastupljeni i u Skupštini grada u klubu kao Narodni front “Banjaluka zove”, te da imaju harmoničnu saradnju u kojoj nema trzavica. Ono što Trivićeva uporno preskače da kaže jeste da Nrodni fornt nije do sada učestvovao na izborima veće je nastao prelijetanjem odbornika i poslanika PDP-a, DNS-a i SNSD-a.

Ona je dodala da se prije nekoliko dana Srpska demokratska stranka (SDS) izjasnila da će je podržati kao kandidata, iako nije imala nadpolovičnu većinu prilikom glasanja u Gradskom odboru u Banjaluci.

-Dobila sam izvještaj sa glasanja na Gradskom odboru, gdje sam dobila podršku, a koliko sam upoznata predsjedništvo SDS-a je to i usvojilo – kazala je ona i pojasnila da je pečat na tu odluku stavljen.

Kako je rekla, ne zanima je šta je ko radio, i kako se borio za nju prilikom glasanja, jer kako smatra, to je nebitno.

PORTALOID I PRLJAVE PARE ZA KAMPANJU

Naime mjesecima unazad mediji u BiH su u nekoliko navrata pokušali od Trivićeve da dobiju informaciju o tome ko finansira njenu stranku, međutim svaki put su ostali bez odgovora.

Prijavljenih finansijera nema, stranka nije parlamentarna pa ne može da se finansira iz budžeta. 

Podsjećamo, Trivićeva je bila u više navrata ta koja je pozivala na transparentnost ali kada su u pitanju fizička i pravna lica koja pružaju podršku njenoj partiji, to je i dalje pod velom tajne.

Ogromna je razlika između novca koji se troši i koji stoji u finansijskom izvještaju CIK-a. Sve to podgrijava sumnje i u politici i među građanima.

Lični vozač, fotograf, poslovni prostori za novu stranku – Ko stoji iza Narodnog fronta? Kako komentariše sumnje javnosti da je finansijski izvještaj zapravo fiktivan? Sve ovo je naš portal u nekoliko navrata pitao Jelenu Trivić lično, ali ni danas na naše pozive nije odgovarala.

U isto vrijeme Jelena Trivić vodi plaćenu kampanju preko portaloida Pijemont zbog čega je kako saznajemo dobila više od deset prijava Centralnoj izbornoj komisiji.

Trivićeva je prokomentarisala i ankete koje su se pojavile u javnosti, a koje pokazuju da ona ona 10 odsto šanse za pobjedu.

-Pozivamo se samo na ankete koje smo sami napravili za svoje potrebe. Metriksove ankete ne priznajemo, jer znamo ko je njihov vlasnik, njima se samo smijemo – objasnila je ona.