Jedan od najemotivnijih trenutaka tokom obilježavanja Dana Republike Srpske, desio se kada je predsjednik Milorad Dodik posthumno odlikovao ubijenog policijskog inspektora Nenada Markovića iz Bijeljine.

Medalju „Zasluga za narod“ primila je njegova supruga Jelena Marković sa sinom Lazarom.

Tom prilikom Dodik je dječaka uzeo u naručje i uručio mu medalju koju je zaslužio njegov pokojni otac, a ova scena je mnogim prisutnim natjerala suze na oči.

Većina prisutnih na ceromniji nije mogla sakriti suze, dok je Lazar primao medalju „Zasluga za narod“.

Nakon dodjele medalje, oglasili su se iz MUP Srpske.

– Naš kolega, inspektor Policijske uprave Bijeljina Nenad Marković ubijen je dok je bio na dužnosti u noći 01/02.10.2023. godine iz vatrenog oružja u Bijeljini.  Iza njega je ostala ožalošćena parodica i brojne kolege sa kojima je  radio 15 godina, a za svoj rad je dva puta pohvaljivan. Neka mu je vječna slava! – poručili su iz MUP  Srpske.

Kako je Srpskainfo ranije pisala, ubrzo nakon ubistva inspektora Markovića policija je uhapsila Nikolu Kokanovića, koji je osumnjičen da je u njega ispalio smrtonosne hice.

Ubistvo se dogodilo na ulazu u noćni klub u centru Bijeljine kada je osumnjičeni iz neposredne blizine Markoviću u prsa ispalio dva hica iz pištolja marke “Crvena zastava” kalibra 7,65 milimetara.

On je nakon toga pobjegao, ali su ubrzo on i pomagači uhapšeni. Kokanović se još uvijek nalazi u pritvoru, dok su pomagači pušteni na slobodu.